HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) HALSİZLİK, YORGUNLUK

HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) HALSİZLİK, YORGUNLUK

HAMİLELİKTE HALSİZLİK, BİTKİNLİK ŞİKAYETİ
Hamilelikte halsizlik şikayeti en sık görülen şikayetlerden birisidir. Özellikle gebeliğin ilk aylarında daha sık görülür. Gebeliğin son aylarında vücudun ağırlaşması, hareketlerin zorlaşması, alınan kilolar da halsizlik hissi ve iş yapmada zorluk benzeri yakınmalara neden olur.

Halsizliğin nedenleri:
Gebelik sırasında görülen halsizlik, yorgunluk hissi anemi (kansızlık) gibi bir hastalığa bağlı olabileceği gibi sıklıkla hiçbir neden bulunamaz. Gebeliğin özellikler ilk aylarında bulantı ve kusmaların yoğun olmasından dolayı iyi beslenememe, gebeliğe bağlı psikolojik olarak iyi hissetmeme, yaz aylarında çok terleme ile su kaybetme gibi faktörler halsizliğe neden olur.

Halsizliği önlemek en azından azaltmak için öncelikle bu şikayetinizden mutlaka doktorunuza bahsedin. Anemi veya başka bir nedeni varsa buna yönelik demir hapları gibi tedaviler verilecektir. Böyle bir neden yoksa beslenmenize dikkat etmeniz, bol su ve sıvı içecekler tüketmeniz, doktorunuzun önerdiği vitaminleri düzenli almanız halsizlik şikayetinizin azalmasını sağlayacaktır. Bunların dışında halsizliğe karşı yapılabilecek en güzel davranışlardan birisi egzersiz ve spordur. Düzenli hergün egzersiz, spor, yürüyüş, yüzme veya benzeri aktiviteler halsizlik, yorgunluk gibi şikayetleri yok edeceği gibi kendinizi hem fiziksel hem psikolojik olarak iyi ve güçlü bir hamile olarak hissetmenizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder