GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) KARIN ÇATLAKLARI

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) KARIN ÇATLAKLARI

HAMİLELİKTE KARINDA OLUŞAN ÇATLAKLAR  (STRIA GRAVIDARUM)

Gebelik ilerledikçe ve cilt gerildikçe oluşan çatlaklar öncelikle sizin cilt yapınızla ilgilidir, cildiniz esnekse ve çatlak oluşturmaya yatkın yapıda değilse hiçbir ürün kullanmamanıza rağmen çatlak oluşmayabilir. Nemlendirici kremler veya badem yağı gibi doğal ürünler kullanmayı deneyebilirsiniz. Aile öyküsü ve genetik yatkınlık ya da daha önceki gebeliğinizde çatlak oluşması çatlakların ortaya çıkmasında önemlidir. Anneniz ya da kız kardeşlerinizde varsa sizde de görülme riski artar. Gebelikte aşırı kilo alanlarda çatlaklar daha çok oluşmaktadır. Gebelik sırasında sıvı alımı az olursa cilt elastikiyeti azalacağı için çatlaklar daha çok olur, bu nedenle bol sıvı tüketilmelidir. Çatlaklar karın dışında kol ve bacakalarda da oluşabilir ve bazen kaşıntı da eşlik edebilir.

Özetle çatlaklar kişinin cilt yapısıyla ilgilidir. Bu nedenle cilt yapısı çatlamaya yatkın olan gebeler önlemek için ne kullanırlarsa kullansınlar çatlama olmaktadır. Cilt yapısı çatlamaya yatkın olmayan gebelerde ise hiçbir krem, yağ v.b kullanmamalarına rağmen çatlak oluşmamaktadır.

Doğumdan sonra çatlak bölgeleri genellikle solar ve belli olmaz hale gelir. Bazı annelerde doğumdan sonra az ve soluk şekilde çatlaklar görülmeye devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder